Sandringham

Sandringham

MOD3 was engaged to transform this California bungalow into the family’s ‘forever home’. 

The alterations included a new interior design concept throughout the house. Downstairs, we upgraded the kitchen, living, dinning space, guest powder room, new gym and wine cellar. Upstairs we increased the number of bedrooms to 3, added an expansive ensuite and walk in robe for the master suite, as well as a new shared kid’s bathroom. 

The design features all have a functional purpose but look to bring an elegant and contemporary take on the traditional California bungalow style of the home. 

At the threshold between old and new, the entry screen is designed to allow an obscured visual through the house and create a sense of privacy. The dark stained timber is the first point where this rich dark tone is used in the interiors palette, setting the tone for the luxurious finishes featured throughout the home. 

We developed custom joinery throughout the house that pays respect to the traditional details of the bungalow home. The cabinet door profiles are traditional and elegant, but also contemporary in a matt finish. 

To provide more space in the kitchen and butler’s pantry, an integrated laundry is concealed in the kitchen cabinetry, hiding the mess in a compact and functional way.

Behind the recessed cavity door in the dining room cabinetry sits a drinks bar. Hidden away for day to day living but can be opened completely while entertaining – exposing the darker palette including limestone benchtop, matt black cabinetry and smoked glass. 

The design intent for this project was to pay respect to the original design details of the California bungalow, whilst making the home functional with a timeless and luxury design.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment